"Дякуємо, що прийшли. У нас є дещо круте", - сказав він глядачам у залі.

Від додав, очікується, що після старту продажів iPhone 5 ВВП США підскочить на 0,5%.

"На даний момент в App Store розміщено 700 тисяч додатків, 250 тисяч - для iPad", - повідомив Кук.

Апарат, за словами віце-президента компанії Філа Шиллера, "виготовлений повністю з скла і алюмінію".

Він тонше і легше, ніж його попередники: товщина 7,6 міліметра при вазі в 112 грамів.

В iPhone 5 використовується екран Retina з діагоналлю чотири дюйми. Щільність пікселів становить 326 штук на дюйм, а роздільна здатність дисплея - 1136 на 640 пікселів.

Новий смартфон, на відміну від iPhone 4S, підтримує мережі LTE, однак в списку операторів, до мереж яких можна підключити апарат, немає жодного російського.

В iPhone 5 задіяний процесор A6. Шиллер відзначив, що в порівнянні з попередньою моделлю продуктивність процесора і графічної системи смартфона виросла в два рази.

Апарат в режимі очікування здатний протриматися без підзарядки 225 годин: в режимі відтворення відео - 10 годин, а в режимі розмови при підключенні до 3G - 8 годин.

Дозвіл основної камери iPhone 5 становить вісім мегапікселів при діафрагмового числі 2,4. Користувач зможе робити на смартфон панорамні знімки.

А ось новий віджет для повідомлення.

Кількість 3D-міст збільшилася.

3D-режим в картах iOS 6 - Flyover - двома пальцями змінюється кут камери.

Про те, що смартфон отримає ім'я iPhone 5, стало відомо за кілька годин до презентації. Назва апарату виявилося в пошуковій видачі на сайті Apple. Деякі припускали, що компанія назве пристрій "The New iPhone" за аналогією з планшетом iPad третього покоління.

Нагадаємо, сьогодні розпочалась презентація довгоочікуваного iPhone від Apple.