Температура в кількох штатах нехарактерно висока для цього часу. Так, в Чикаго з 4 до 6 липня вона була на рівні 38 градусів за Цельсієм. В Сент-Луїсі (Міссурі) така температура трималась впродовж десяти днів підряд, з 28 червня до 5 липня.

Люди гинуть в домівках, де нема вентиляції. Вони втрачають свідомість на вулиці, в автомобілях. При цьому сотні тисяч американців на сході країни залишаються без електроенергії і не мають можливості користуватись кондиціонерами. Лінії електропередач були обірвані в результаті урагану, що пронісся східними штатами ввечері 29 червня.

В неділю, 8 липня, спека на Середньому Заході і сході трохи спала, проте температура все ж перевищує тридцятиградусну відмітку. Утім, синоптики повідомляють, що невдовзі температура може підвищитись. Так, очікується, що в Солт-Лейк-Сіті ртутний стовпчик градусника дійде до відмітки у 40 градусів вище нуля.

Як повідомляє Associated Press, попередження про високу температуру, зроблене Національною метеорологічною службою США, розповсюджується на територію 11 штатів, де проживає 65 мільйонів людей.