Півторагодинна зустріч демократів з республіканцями 10 жовтня завершилася нічим - жодна зі сторін не пішла на поступки. Про це повідомляє телеканал CBS.

Водночас The Wall Street Journal відзначає важливість самого факту переговорів. Раніше Обама категорично відмовлявся від переговорів до того, як законодавці приймуть бюджет для відновлення роботи уряду і підвищать планку обмеження держборгу.

Читайте також: Що відбувається у США: коротке пояснення для неамериканців

За словами голови Комітету з бюджету Конгресу США Пола Раяна, Обама не сказав республіканцям "так", але і не сказав "ні". Поки що сторони дійшли до того, що домовились про нові переговори.

Зараз термінові питання для американських політиків - це відновлення роботи уряду та підвищення верхньої планки держборгу.

Нагадаємо, урядовий колапс у США стався тому, що Палата представників (більшість у якій - республіканці) хотіла урізати витрати на Obamacare. А Сенат (де більшість уже за демократами) відмовився погоджувати кошторис без фінансування цієї програми. Обама відмовився вести переговори про ліквідацію колапсу.