Місцеві депутати вирішили, що прийшов час відмовитися від них. Рейки при цьому демонтують і продадуть. Частина жителів проти, боронити трамвай вийшли під стіни міськради.

"Це рейка, яку нам вдалося викупити на металобрухті. Відрізали шматок і зробили ринду правди, щоб кожен міг прийти і ударами об неї висказати своє відношення до того, що відбувається", - каже організатор акції В’ячеслав Серпокрилов.

Протест вийшов гучним - лупили по рейках з усієї сили. Для пані Валентини відсутність трамвая - то справжнє горе. Каже, в маленьку маршрутку вона з маленькою дитинкою та ще й дитячим візком влізти не може. Тож до родичів тепер поїде, коли дитина підросте.

"Коляска у мене велика. Дитина - маленька. Як я на "Газельці" доїду? З коляскою не залізу, пішки не дійду", - каже стахановчанка Валентина.

Проте у мерії галасливого протесту не почули - чиновники займались важливими справами поза містом. В самому ж трамвайно-тролейбусному депо згадували кращі часи, коли містом ходили трамваї та тролейбуси кожні 5-7 хвилин.

"Щоб відновити трамвай необхідно дуже багато коштів. Легше відмовитися від трамваїв? Так. Вони не будуть рентабельні. Електроенергія дуже дорога", - каже заступник директора ТТУ м. Стаханова Ігор Холодов.

Та стаханівські активісти зупинятися не збираються. Через тиждень під мерію обіцяють принести ще більшу рейку і гатитимуть в неї поки чиновники не змінять свого рішення і не повернуть місту електротранспорт. Тим часом обласна прокуратура взялася перевіряти, наскільки законним є рішення міської влади.