"… і, безумовно, працюючи з населенням, більш якісно надаючи адміністративні послуги, реагуючи на заяви та звернення", – вважає він.

Читайте також: Я не відмовлюсь від своїх свідчень, — врадіївська жертва

Також він гадає, що проблему не можливо вирішили шляхом масової переатестації правоохоронців.

"Він же (міліціонер з Врадіївки, якого підозрюють у зґвалтуванні) скоїв цей злочин не тому, що погано знав нормативну базу. Переатестація, насамперед, передбачає перевірку професійного рівня міліціонера, наскільки він знає свою роботу. А морально-етичні якості людини ніяка переатестація не покаже", – сказав він і констатував, що події у Врадіївці стали "дуже серйозною чорною плямою на репутації міліції загалом".

Окрім того, Коряк припустив, що підозрюваний міліціонер міг бути на роботі однією людиною, а в житті – іншою.

Як відомо, 26 червня у селищі Врадіївка Миколаївської області двоє міліціонерів і таксист затягли в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля села Сирово, побили й зґвалтували. Зараз жінка перебуває в лікарні з переломами черепа, забиттями і рваними ранами.

Під вартою перебувають підозрювані Дмитро Поліщук, Євген Рябіненко та Євген Дрижак. У цій справі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, розбійний напад.

Обурення мешканців Врадіївки викликало те, що спочатку Євгена Дрижака намагалися видати за невинуватого його колеги по роботі. Дрижак - хрещеник керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Щоб він не уник правосуддя, у Врадіївці було вчинено напад на місцеве відділення міліції.

Після цього ряд акцій солідарності відбувся у різних містах України. Було прийнято рішення розпочати пішу ходу до столиці із вимогою відставки глави МВС Віталія Захарченка. До ходи доєдналися представники партії УДАР.

17 липня учасники врадіївської пішої ходи дійшли до Києва. 18 липня, близько 23:30 на Майдані Незалежності 4 автобуси спецпідрозділу "Беркут" оточили "врадіївських" мітингувальників, які встановили намети у центрі столиці. "Беркутівці" розігнали мітинг і затримали кількох активістів.

Водночас, столичні правоохоронці запевняють, що мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві спецпідрозділ "Беркут" не розганяв.