Щоб зібрати необхідні продукти для куті у місті організували спеціальні пункти збору, а для фасування пакунків волонтеркам виділили окреме приміщення.

Святкову страву активісти готують за власним рецептом. Аби солдати могли в польових умовах швидко приготувати кутю, пшеницю наперед відварюють і охолоджують. Потім – фасують.

А ще додають мак і спеціальну інструкцію. Приготувати таку кутю солдати на передовій зможуть за декілька хвилин. Вміст пакунка потрібно просто залити кип’ятком. Для одного блокпосту, кажуть, потрібно один-два пакунки.

На Донбас українським воякам з Тернополя вже відправили більше сотні пакунків із кутею. Готувати святкову страву для бійців планують до середини січня. Активісти хочуть аби усі солдати скуштували на свята домашньої куті.