"Ми сподіваємося, що наступного року ми вийдемо на завершення розслідування. Але багато чого буде залежати від того, яка ситуація складеться на сході нашої країни, а саме на тій території, де проживає і перебуває більшість свідків", - повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк на брифінгу в Києві.

При цьому він зазначив, що деякі свідки вже опитані, але слідство не оприлюднить ні прізвищ, ні місце їхнього проживання. "Вони допитувалися під псевдонімами, з урахуванням програми захисту свідків", - додав він.

Читайте також: Міжнародні фахівці звинувачують терористів у теракті Boeing, — Порошенко

Начальник ГСУ СБУ також поінформував, що в ході розслідування в тілах пасажирів "Боїнга" знайдено металеві осколки, які не є частинами літака.

Одна з основних версій, така, що літак був збитий з ракетного комплексу "Бук" ракетою класу "земля-повітря", з території, контрольованої незаконними збройними формуваннями. При цьому він зазначив, що не можна говорити про те, що ця версія буде підтверджена в кінці слідства на 100%.

Літак впав не в результаті внутрішніх дій. Тобто не було вибухів всередині літака, не було людського фактора - помилок пілотів і так далі. Був зовнішній рух, зовнішній тиск на оболонку літака, від чого він і зазнав аварії, впав на територію нашої країни,
- розповів Вовк.

За його словами, в рамках слідства вже було вивчено близько 5 млрд сторінок в Інтернеті.

"5 млрд сторінок, ви добре почули, я не помилився", - сказав Вовк.

Він також додав, що оприлюднив всю можливу інформацію з цього приводу, яка була погоджена з іншими членами групи з Бельгії, Австралії та Нідерландів.

Нагадаємо, уряд Нідерландів повідомляє про ідентифікацію 292 з 298 жертв зі збитого літака.

Країни, які беруть участь у розслідуванні обставин катастрофи малайзійського Boeing 777 на Донбасі, домовилися продовжити розслідування на дев'ять місяців, до серпня 2015 року.