Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) підкреслив, що відновлює прохання про вибачення, яке рівно 12 років тому, 27 червня 2001 року, під час богослужіння у Львові за участі Папи Римського Іоанна Павла II зробив його попередник кардинал Любомир Гузар.

“Сьогодні в історичній варшавській церкві, в присутності найвищої польської влади й ієрархів католицької церкви прагнемо відновити це прохання (Любомира Гузара - "24"). Нехай спільно з нашою молитвою дійде до кожної польської родини, яка втратила близьких з рук моїх земляків. Нехай допоможе загоїти біль і втрати і нехай служить надією на краще сьогодні і майбутнє у відносинах між нашими народами”, - сказав глава УГКЦ.

Це ж прохання Блаженнійший Святослав (Шевчук) спрямував до українських родин та родин інших національностей, які втратили близьких з рук поляків.

За його словами, “у прагненні попросити і отримати вибачення” з греко-католиками об’єднується предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Філарет, а також Волинська рада християнських церков.

Архієпископ Святослав підкреслив, що XX століття принесло українському народу великі трагедії: війни, голодомори, заслання до Сибіру, а також Волинську трагедію.

Нагадаємо, у Польщі депутати направили на доопрацювання до законодавчого комітету проект резолюції щодо відзначення 70-ї річниці Волинський трагедії у Польщі.