"У багатьох європейських країнах, виявляється, ці статті є. І нам колеги рекомендують, щоб ми прибрали з законодавства те, що є в їхніх країнах. Природно, на це ми піти не можемо. Ну якось це виходить не зовсім коректно. І взагалі-то, ми хотіли б жити своєю головою і визначатися, виходячи з думки людей нашої держави, хоча і з огляду на поради, які є передові в європейських країнах", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Інший проект постанови, від більшості, не влаштовує опозиціонерів. Мовляв, постанова авторства регіонала Івана Попеску не містить конкретики і уникає гострих питань.

"Дійсно, є 2 постанови. Одна підготовлена фахово Комітетом закордонних справ на чолі з Олегом Білорусом, яка передбачає чесне виконання Україною всіх пунктів вимог до України ПАРЄ. В тому числі і звільнення політв'язнів - Юлії Тимошенко, Юрія Луценко, Іващенка та інших", - каже народний депутат, фракція "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ схвалила резолюцію, в якій рекомендувала Україні зняти звинувачення у перевищенні службових повноважень та зловживанні владою з колишніх урядовців та забезпечити їхню участь у парламентських виборах. У разі невиконання вимог асамблеї, комітет попереджав про запровадження санкцій проти України.

Тим часом лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект закону "Про амністію у 2012 році". Документ поширює дію закону на осіб, засуджених за статтями 191, 365 Кримінального кодексу, за якими, зокрема, засуджені Юлія Тимошенко та Юрій Луценко.