"Україна вже зробила величезний прогрес і кожного дня робить значні кроки з виконання критеріїв. Моя особиста думка, що в листопаді у Вільнюсі угоду буде успішно підписано", - заявив Вайтекунас в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Євросоюз не ставить обов'язковою умовою вирішення питання ув'язненої екс-прем'єра Юлії Тимошенко, тому це не може стати перешкодою.

"Ця умова ширша: справедливість - для всіх, закони - для всіх. Європейський Союз ставить вимоги відповідності норм і законів України нормам та стандартам Європейського Союзу. Також йдеться і про декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу, що також відповідало б нормам Європейського Союзу", - наголосив литовський посол.

Читайте також: Тимошенко переконана, що Україна стане повноправним членом ЄС

Вайтекунас зауважив, що підпис під Угодою мають поставити 28 країн ЄС, і Україні наявні перешкоди "потрібно усувати вже зараз, оскільки час має дуже велике значення, і країни-члени ЄС вирішуватимуть питання підписання Угоди зараз".

Нагадаємо, сьогодні уряд схвалив проект Угоди про асоціацію з ЄС. Відкриваючи засідання Кабінету Міністрів, Прем’єр Микола Азаров заявив, що документ не шкодить розширенню співпраці України з Митним союзом.