Учасники маршу проти сепаратизму ухвалили резолюцію, в якій засудили спроби дестабілізації ситуації та "протизаконного і антиконституційного способу захоплення влади в регіоні". Вони вимагають негайного розслідування подій 6-7 грудня і притягнення до відповідальності організаторів.

Читайте також: Українці ризикують залишитись без тепла і світла: на ТЕС палива максимум на тиждень

Два дні тому тут невідомі мітингувальники оголосили про створення "ВНР" та обрали так званого "народного губернатора". До міліції надійшли повідомлення про замінування міськради та ОДА. Згодом виявилося, що це хибна тривога.

Працівники мерії приєдналися до учасників мітингу. Мітинг проти сепаратизму продовжили на площі Героїв "Небесної сотні". Свою думку про суботнє захоплення приміщення ОДА висловили громадські активісти та представники діючої влади.

Читайте також: Наливайченко запевняє, що направив додаткові сили для розслідування вбивств на Майдані

Командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук повідомив, що для врегулювання ситуації створено робочу групу. До неї увійшли представники влади, громадських організацій, Автомайдану та Самооборони. Учасники мітингу звернулись до президента, прем’єра, спікера, генпрокурора та голови СБУ. Вимагають розслідувати події у Вінниці та притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, в суботу у Вінниці люди штурмували будівлю облдержадміністрації, вимагаючи залишити на посаді голову обласної ради Сергія Свитка.

Кількість цивільних, які після сутичок біля Вінницької облдержадміністрації звернулися по медичну допомогу, досягла шести осіб, також госпіталізовані восьмеро співробітників міліції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив начальнику вінницької міліції Ігорю Моренцю провести ретельне розслідування цього інциденту. Міліція відкрила 2 кримінальні провадження.

Керівник міліції Вінниччини Ігор Моренець запевнив, що правоохоронці дотримувались закону і жодних активних дій не проводили під час учорашніх заворушень під будівлею Вінницької ОДА.