Сотні людей з усіх куточків Вірменії, гори квітів, м'які іграшки і сльози. Так, ховають наймолодшого члена родини Аветисян. Його могила сьома – поруч із батьками та чотирма братиками і сестричками. Убивство цілої вірменської родини викликало масові протести. Судити російського солдата-убивцю будуть у Вірменії.

Тим часом у Росії строковика пробують виправдати хоча б у соцмережах. Попри те, що солдат зізнався у скоєному, деякі одіозні політики та пересічні користувачі нав'язують легенду про участь Америки у страшному злочині.

У інтернет-просторах вже є цілі групи, які виправдовують убивцю. Одні кажуть, що звинувачення вояці це спроба посіяти ворожнечу між братніми народами. Є й такі, що припускають – Пермяков просто завербований пішак американського Держдепу.

Сіпльноти у популярній російській соцмережі Вконтакті послужливо надають останню інформацію про добробут "бранця совісті".

Гурт підтримки Пермякова швидко зрозумів, що фраза "Же Сві" вже давно притча во язицех, а тому не забарились із власним хештегом – Же Сві Валєра.

Хоч мотиви вбивства ще розслідують, у мережі вже з'явилися псевдо-встановлені причини злочину. Строковик начебто помстився за смерть свого родича та ще шістьох осіб від рук вірменського серійного убивці.

При цьому посилаються на Головне військове слідче управління Росії, яке, проте, жодної інформації щодо солдата на своєму сайті не надає.

Попри все, слідство навряд чи зважатиме на таку "підтримку" потенційного убивці. Його судитимуть у Вірменії за участі російських суддів. Дату суду наразі не призначено.