У своєму блозі Власенко зазначає, що "ключовим свідком" у цій справі буде людина, яку сором'язливо заховали за визначенням "К. – помічник Л." – Петро Кириченко, помічник Павла Лазаренка.

"Це людина, яка була НЕОДНОРАЗОВО допитана українськими та американськими правоохоронцями. В тому числі і з питань, пов'язаних із вбивством Щербаня. Будучи допитаним 25-27 квітня 2001 року в місті Сан-Франциско, він зазначив, що єдине, що він знає про цю справу, це те, що була загроза життю Тимошенко", – заявив Власенко.

Окрім того він наголошує, що після цього Кириченко до 2011 року нічого не казав.

"Однак в повідомленні про підозру з'явились обставини, яких не було НІКОЛИ: 1. Нібито, 3 листопада 1996 року (в день вбивства Євгена Щербаня) ввечері ( тобто ПІСЛЯ вбивства), Кириченко отримав від Павла Лазаренка 500 000 (п'ятсот тисяч) доларів готівкою, як частину оплати за вбивство. Зрозуміло, навіщо з'явилась ця чергова брехня. Бо до цього, слідство розказувало казки про те, що "оплату за вбивство" здійснили ЧЕРЕЗ РІК після самого вбивства. І по перерахунку. Тож треба було вигадати готівку, щоб це хоч якось виглядало "пристойно". При цьому навіть цей "платіж", як би він і мав місце, здійснювався ПІСЛЯ вбивства (вбивство відбулось близько 12 годин 15 хвилин вдень 3 листопада 1996 року). Хтось повірить у "вбивство в кредит"?", – пише захисник Тимошенко.

Також Власенко пригадує й про ще одну "сентенцію Кириченка".

"Нібито він мав із Юлією Володимирівною зустріч, на якій він нібито ПРЯМО ЗАЗНАЧИВ, що треба заплатити за вбивство Щербаня, а Юлія Тимошенко нібито зазначила, що вона заплатить. Зверніть увагу, в обґрунтування цієї тези, слідство НЕ змогло НАВІТЬ ПРИБЛИЗНО (як вони це робили в інших випадках – "перша половина 1997 року") зазначити ЧАС та МІСЦЕ такої зустрічі. Бо як же ж можна описувати те, чого не було?", – відзначає нардеп.

Отож, на його погляд, "виникає просте питання: чому Кириченко, який говорив впродовж 17 років інші речі, раптом почав вигадувати щось нове?».

Повний текст можна знайти на блозі Сергія Власенка на сайті "Кореспондента".

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.