На момент зачистки на площі під облдержадміністрацією було близько сотні людей, бо мітингувальники розпорошилися по пунктах обігріву.

За словами очевидців, “тітушки” виловлюють людей з протесту навіть у дворах. Вони і міліціонери мають білі пов’язки. Усіх, хто таких пов’язок не має, жорстоко б’ють. Люди розповідають, що б’ють навіть лежачих. “Тітушки” мають палиці і бити, крім того вони кидали в мітингувальників гранати.


“Ми вийшли після дзвінка про початок зачистки. Це бійня. Проспект перекритий. Ми знімали, поки могли. Геннадій Волков і його оператори - справжні герої. Я знімав, поки не отримав кийком по руці, в якій стискав марну взагалі-то річ - журналістське посвідчення. Рука начебто ціла, тільки палець зламаний. Лікарні забиті побитими”, - написав журналіст Юрій Гудименко у Facebook.


Фото Юрія Гудименка

Нагадаємо, під час штурму Запорізької ОДА вдень постраждали щонайменше троє людей. Слідчим управлінням ГУМВС України в Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за спробу захоплення будівлі облдержадміністрації.

"Батьківщина" закликали протестувальників розійтися і вирішувати питання відставки голови ОДА Олександра Пеклушенка та міського голови Олександра Сіна на сесіях облради і міськради у п’ятницю. Та учасники запорізького Євромайдану прийняли рішення не розходитися і продовжувати пікетувати будівлю ОДА.