Перший бронетранспортер із-під Дебальцевого привезли минулого тижня. Щільний обстріл супротивника 3 дні не давав бійцям змоги підійти до бойової машини. За цей час механічне серце БТРа зруйнувала вода, яка замерзла у двигуні.

За два тижні до так званого перемир’я бійці 42 батальону 57 окремої моторизованої бригади перевезли техніку з Дебальцевого до Костянтинівки. Звідти бронетранспортер забрали запорізькі активісти.

Читайте також: Завод, який виживав завдяки оборонним замовленням з-за кордону, тепер обслуговує Міноборони

В організації "Запорізький антитерористичний центр" кажуть, що відновити техніку в польових умовах дуже складно. Щоб розпочати ремонт, необхідні спеціальні верстати, інструменти, а головне – запчастини.

Ремонт бронетранспортера, за словами волонтерів, триватиме 2-3 тижні. Активісти попросили допомоги в заводу імені Малишева. Якщо харківські спеціалісти виділять запчастини, активісти зможуть привозити до Запоріжжя із зони АТО на ремонт не лише БТРи, а й танки.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко повідомив, що Дебальцеве українські бійці покинули з бойовою технікою та зброєю.