Термін ув'язнення Надії Толоконникової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевіч відраховуватимуть з моменту їхнього затримання.

Дівчат визнали винними у хуліганстві за попередньою змовою, здійсненого за мотивами релігійної ненависті за виконання "панк-молебню 'Богородиця, Путіна прожени!" в храмі Христа Спасителя.

Засуджені провини не визнали. Наполягають, що їхня акція була виключно політичною.

Учасниці гурту вибачилися перед всіма православними, яких образила їхня акція. Проте потерпілі у справі вибачень не прийняли.

У справі Pussy Riot провели три експертизи. Лише згідно з однією у "панк-молебні" є ознаки релігійної ворожнечі. Адвокати захисту висловлювали сумніви в неупередженості експертів. Проте суддя Марина Сирова відхилила це клопотання, як і більшість інших клопотань захисників.

Під час оголошення вироки біля будівлі Хамовницького суду зібралися кілька сотень прихильників Pussy Riot. Декого з них затримали.

У лютому цього року дівчата з панк-гурту Pussy Riot провели скандальну акцію у храмі Христа Спасителя з проханням звільнити Росію від Президента Володимира Путіна. Сьогодні в одному з московських судів оголосять вирок у справі учасниць російського гурту.

Акції на підтримку учасниць Pussy Riot пройдуть у багатьох містах Росії та світу.

Разом з тим свою підтримку дівчатам висловили й чимало відомих людей, серед яких Пол Маккартні, Стінг, Мадонна.