Про це під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН заявив постійний представник Великобританії в ООН Марк Лайлл Ґрант.

Ті, хто несе відповідальність за цю атаку, мають бути притягнуті до відповідальності. Ми шкодуємо, що ми не змогли узгодити заяву для преси, котра б оголосила про напад сепаратистів на Маріуполь. Ніхто в цій Раді не може заперечити, що напад на Маріуполь, так як і тиждень тому на автобус біля Волновахи, було здійснено сепаратистами, яких підтримує Росія,
— заявив він.

За словами британського дипломата, в обох випадках удари наносилися з територій, які контролюються терористами.

"Ці удари були б неможливі без військової підтримки Росії, яка передає сепаратистам пускові установки "Град". В останні тижні Росія передала сотні одиниць озброєнь сепаратистам, не тільки ракетні системи, але й артилерію, танки й бронетранспортери. Сотні військових з Росії продовжують свою діяльність на території України, явно порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України", — підкреслив Лайлл Грант.

Нагадаємо, за словами заступника Генерального секретаря ООН Джефрі Фельтмана, терористи самопроголошеної "ДНР" в односторонньому порядку відмовилися від мирних переговорів і розпочали військові дії.