"Усвідомлюючи свою відповідальність перед українським народом та своїми виборцями, від партії УДАР на користь кандидатів від "Батьківщини" свої кандидатури знімають 26 висуванців", – йдеться у заяві партії.

Водночас, УДАР розраховує на те, що "Батьківщина" здійснить аналогічний крок та відкличе своїх кандидатів з 22 округів.

"Ми виходимо з того, що єдиним критерієм вибору кандидатів є забезпечення результату – недопущення перемоги Партії регіонів – а не особисті амбіції політиків чи політичних сил", – додали в заяві партії.

Більше того, у документі наголошується, що 6 кандидатів від УДАРу знімаються на підтримку опозиційно налаштованих самовисуванців. Й сподіваються, що цих кандидатів також підтримає і "Батьківщина".

Окрім того, УДАР не має наміру примушувати своїх кандидатів знімати свої кандидатури і абсолютна більшість зробила свідомий вибір.

Нагадаємо, раніше ВО "Батьківщина" підтримала позицію УДАРу щодо узгодження кандидатів по мажоритарних округах. У партії додали – подібний алгоритм дій пропонували демократичним силам ще на початку року.

"Сьогодні можна говорити про перші позитивні результати. Кандидат в депутати по 144 округу на Полтавщині, представник ВО "Батьківщина" Дмитро Хрістов зняв свою кандидатуру на користь представника УДАРу Сергія Капліна, який має вищу підтримку виборців. Відповідну заяву вже подано до Центральної виборчої комісії", – зазначили у прес-службі.