"Можливо, її підпишуть у листопаді цього року. Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які повинні бути виконані українською стороною. Зокрема, одна з них стосується припинення практики вибіркового правосуддя", – каже поосол.

Проте, він не може передбачити, чи Угоду підпишуть у листопаді, додавши, що "і Європейський Союз цього теж не знає, бо зараз все залежить від дій української сторони".

"Візити в Україну цього тижня єврокомісара Штефана Фюле, а також Олександра Кваснєвського і Пета Кокса – це можливість для вашої країни показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію. Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни – однієї із засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки впевнений: це саме той шлях, яким вона повинна рухатися", – наголосив Волтерс.

Нагадаємо, під час свого візиту до України Фюле пояснив, що одночасна економічна інтеграція України з Євросоюзом і іншими об'єднаннями неможлива.

Водночас, Президент України Вiктор Янукович на зустрічі з єврокомiсаром запевнив Фюле, що Україна працює над подоланням перешкод для пiдписання Угоди про асоцiацiю з ЄС.