До цієї дати у Верховній Раді мають намір прийняти спеціальну заяву з закликом до ЄС підписати Угоду про асоціацію і негайно ввести в дію її економічну частину.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і заступник голови парламентського комітету з міжнародних справ депутат від Партії Регіонів Леонід Кожара зареєстрували у Раді проект постанови "Про прийняття угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною та ЄС". Документом пропонується прийняти політичну заяву (займає чотири сторінки), яка вітає продовження європейської інтеграції України.

Проект постанови, зокрема, "закликає Євросоюз і його країни-члени продемонструвати політичну волю і забезпечити якомога більш швидке підписання угоди про асоціацію".

Голосування у Раді з цього питання стане причиною для чергового публічного протистояння більшості та опозиції.

Член парламентського комітету з питань євроінтеграції, депутат від НУ-НС Ірина Геращенко заявила, що ініціатива Партія Регіонів багато в чому повторює рішення комітету парламентського співробітництва України та ЄС, однак без пункту про припинення вибіркового правосуддя та переслідування опозиції.

"Думаю, опозиційні фракції будуть наполягати на внесенні у документ цього положення", – пояснила Геращенко.

У свою чергу, соратники Тимошенко заявили, що підуть на переговори тільки за умови декриміналізації статей, за якими судили Тимошенко.