Літр пального при цьому, за словами голови “Укравтодору” Євгена Прусенка, мав би подорожчати лише на 10-15 копійок. Інакше, нарікає головний дорожник, грошей на ремонт шляхів не назбирати.

Для приведення ж доріг у належний стан Україні протягом 10-ти років необхідно вкладати в них по 40-50 мільярдів гривень щороку. Тоді як у бюджеті на поточний рік передбачено лише 16,9 млрд грн.

Чергова вишукана ідея реформування великої біди України, якою є її дороги, але вже від нового високого керівника.

Слова Євгенія Прусенка в новині можна зрозуміти так: ми б хотіли збільшити акцизний збір з літра бензину на 1,65 грн, з 1,6 грн, до 3,25 грн, але при цьому ціна на бензин для кінцевого користувача повинна вирости не більше ніж на 15 - 20 коп.

Тобто найближчим часом, можливо, всі ми зможемо стати свідками видатного фокусу, якому б позаздрили навіть найвідоміші ілюзіоністи.

Проте у кого, як не в українських чиновників вчитися майстерності ілюзіоніста, адже ставка акцизного збору на бензин в порівнянні з 2000 роком уже збільшилася на 450%!!!, з 40 до 198 євро, а результат цього підвищення вітчизняні автомобілісти особливо добре відчули цієї весни.

Так що чекаємо чергової вистави, тим більше що заплатити за неї все рівно доведеться нам.