Про це під час прес-конференції завив голова об'єднаного координаційного центру звільнення заручників при Міністерстві оборони України Юрій Тандіт, повідомляє кореспондент Телеканалу новин "24".

Ми говоримо про обмін заручниками за принципом "всіх на всіх". Україна готова до такого звільнення. Ми чекаємо наших хлопців. І в нас є питання до тієї сторони,
- зазначив він.

Тандіт поінформував, що в полоні терористів перебуває 181 військовий, всього утримуються 684 людей та 1600 осіб вважаються зниклими безвісти.

За його словами, проблема у тому, що переговірники від "ДНР" не бачать знайомих прізвищ в українських списках.

"Які претензії вони пред’являють нам? Я хочу, щоб ви це зрозуміли. Коли ми передаємо списки, тих осіб, яких затримують на території України, а це люди, які дійсно скоюють злочини, є статті за якими їх затримують, то вони, (бойовики) звіряючи списки, кажуть, що "Ми їх не бачимо". Кажуть, що ми даємо якихось незрозумілих людей. Однак це їхня проблема", - додав Тандіт.

Нагадаємо, українські військові сподіваються, що обміняють більшість заручників з полону бойовиків на Донбасі, до Нового року. Всього в полоні бойовиків 684 людини, ще 1600 осіб вважаються зниклими безвісти.