Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію на окупованій частині Донецької та Луганської областей і висловили спільну позицію щодо необхідності доставки до цих регіонів гуманітарної допомоги.

Президент також повідомив, що уряд розпочав роботу над підготовкою необхідної документації для отримання 500 мільйонів євро у кредитних гарантіях від німецького Уряду, як було домовлено між Петром Порошенком і Ангелою Меркель під час візиту Федерального канцлера ФРН до України в серпні цього року.

Також Порошенко звернув увагу співрозмовника на необхідність спільних зусиль партнерів нашої держави та міжнародних фінансових організацій задля перегляду і збільшення обсягів міжнародної економічної допомоги Україні.

До слова, раніше Президент України повідомив, що Польща направила два конвої з гуманітарною допомогою для жителів східних регіонів України.