“Україна й “Нафтогаз” заявили, що найближчим часом оплатить 1,45 млрд доларів боргу... Пан Новак бере на себе зобов’язання знизити митні витратина період до кінця березня. Україна зі своєї сторони отримала можливість (але це не обов’язок) замовити таку кількість газу, яка їй необхідна за погодженою ціною, яка становить 385 доларів за тисячу кубометрів газу. Така ціна домовлена до березня 2015 року”, — сказав Еттінгер на прес-конференції після завершення тристоронніх переговорів у Брюсселі.

Єврокомісар наголосив, що в бюджеті українського “Нафтогазу” передбачені кошти на оплату авансу за поставки російського газу.

За його словами, Україна отримає кошти від Євросоюзу та МВФ за спеціальною програмою. За ці гроші Україна зможе погасити борги за газ до кінця цього року.

Таким чином Україна зможе оплатити 4 млрд кубометрів, а може, навіть і більше. Тому безпека енергетичних поставок буде забезпечена,
сказав Еттінгер.

"Потім буде оплачено другий транш 1,65 млрд доларів. В результаті, буде сплачено 3,1 млрд доларів цю суму оплатить Центробанк України "Газпрому", зазначив єврокомісар.

Нагадаємо, у Брюсселі підписали юридично зобов’язуючий протокол про умови постачання в Україну російського газу до березня 2015 року.