В кінці липня - на початку серпня Україна може отримати від Міжнародного валютного фонду другий транш кредиту обсягом 1,4 млрд дол. в рамках дворічної програми співпраці. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

Ми очікуємо приїзду оціночної місії в кінці червня - початку липня. Дата візиту поки не затверджена. Як тільки дізнаємося, обов'язково повідомимо. Але поки план такий: місія буде працювати в Україні, потім до кінця липня представить оціночну доповідь на засіданні Ради директорів, і вже за результатами засідання Україна отримає чи не отримає другий кредитний транш. Мова йде про близько 1,4 млрд дол. Час можливого надання грошей - кінець липня - початок серпня, - сказав Ваше.

При цьому представник МВФ підкреслив, що місія зосередить свою увагу на оцінці економічної ситуації, а також прогресу досягнутому в порівнянні з березнем цього року. До приїзду оціночної місії в Україні будуть працювати технічні місії. Їхньою метою буде надання консультаційної допомоги уряду в питаннях фіскальної дисципліни та боротьби з корупцією.

Нагадаємо, перший транш кредиту від МВФ обсягом $3,19 млрд. Україна отримала на початку травня.