Про це він сказав під час зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі Радославом Сікорскі, Латвії Едгаром Рінкевічем та Ісландії Гуннаром Брагі Свейнссоном, передає прес-служба глави держави.

Порошенко заявив, що розгляд завтра на засіданні Європейської Ради питання ситуації в Україні продемонструє, наскільки єдина Європа.

Українські люди заплатили дуже високу ціну за свій європейський вибір. Ми обрали європейський шлях для нашої країни, і зараз відстоюємо його,
- наголосив Президент.

Він поінформував західних дипломатів, що з початку загострення ситуації на Донбасі загинуло 258 військовослужбовців. Порошенко акцентував увагу на тому, що продовжується надходження зброї та бойовиків через кордон з боку Росії, підкресливши, що зараз йдеться не тільки про безпеку України, а й про безпеку Європи.

Читайте також: США готові до нових санкцій проти РФ, навіть якщо ЄС їх не підтримає, — ЗМІ

“Як можна прийняти анексію Криму, збиття нашого літака, обстріли мирного населення з російського боку? Це – неприйнятно”, - зазначив глава держави.

Україна очікує від Європейської Ради міцної підтримки. Зараз - найбільш вирішальні дні в українській історії. Це – реальна битва за нашу незалежність. Для нас дуже важливо відчувати солідарність з боку всього Європейського Союзу,
- зазначив Порошенко.

За його словами, населення частини Луганської та Донецької областей зараз фактично є заручниками терористів та знаходяться у жахливих умовах.

Зазначимо, завтра, 16 липня, у Брюсселі лідери країн ЄС оцінять ситуацію в Україні й за потреби можуть вжити додаткових заходів стосовно Росії.

Президент України Петро Порошенко закликав Президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея “продемонструвати сильну позицію дій Євросоюзу щодо підтримки України”.