Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Категорично відкидаємо спроби російської сторони звинуватити Київ у нібито невиконанні домовленостей та констатуємо, що попри заклики світового співтовариства Російська Федерація не вжила жодних кроків з деескалації ситуації та виконання Женевських домовленостей. Натомість, Росія всіляко підтримує терористичні групи, які діють у східних регіонах України, наражаючи на небезпеку мирних жителів, захоплюючи заручників і створюючи атмосферу терору та насильства", — зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголошують, що "для керівництва України принциповими є питання безпеки всіх громадян, що проживають на території держави. Відтак метою антитерористичної операції, активна фаза якої була відновлена у м.Слов’янськ, є ізоляція незаконних збройних та терористичних формувань".

У Міністерстві додають, що керівництво антитерористичної операції висунуло озброєним сепаратистам вимоги негайно звільнити всіх заручників, скласти зброю, звільнити всі захоплені адміністративні будівлі, припинити безлади і погроми. "Українська влада готова амністувати тих екстремістів, які не скоювали тяжких насильницьких злочинів. Політичний діалог з мирними протестувальниками залишається актуальним для влади України", — зазначили в МЗС.

Додамо, у Держдумі вже назвали зірваними президентські вибори в Україні.