"У цей час нам більше потрібна політична підтримка, солідарність з Україною і більш рішуча і єдина політика Європейського Союзу, в якій значну роль має відіграти Польща. Ми постійно розраховуємо на те, що цей конфлікт вдасться вирішити дипломатично і необхідності оголошення мобілізації ні в Україні, ні де-небудь ще не буде", – цитує Дещицю "РБК-Україна" з посиланням на Польське радіо.

Як відомо, про можливість участі польських військових у бойових діях в Україні в рамках підтримки Києва в боротьбі з агресією Росії заявив кандидат в президенти Польщі Збігнєв Буяк.

"Було би фантастично, якби польські солдати воювали у Донецьку. Тоді ми покажемо, що будуємо глибокий, тривалий та стратегічний союз, котрий буде гарантією не лише нашої безпеки, але Європи", — заявив він.

До слова, Президент України Петро Порошенко та президент Польщі Броніслав Коморовський домовилися про двосторонню зустріч у вівторок, 27 січня, після церемонії відзначення 70-ї річниці визволення нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау.