"Сьогодні на сході України бойовики вперше застосували танки, які, за даними української розвідки, з'явилися з боку Російської Федерації. У результаті військової операції, яка планувалась напередодні, українським військовим вдалося втримати ситуацію під контролем", — йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

У зв’язку з цим Петро Порошенко провів термінову нараду з керівниками силових відомств. За інформацією силовиків, внаслідок добре підготовленої операції, українські військові та прикордонники відновили контроль над ділянкою державного кордону протяжністю понад 100 км, ведучи боротьбу навіть з танками.

Читайте також: Бойовики і техніка з РФ перетинають кордон під прикриттям російських військових, — Тимчук

Крім того, глава держави провів розмови з Віце-президентом США Джозефом Байденом та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і обговорив з ними події, що відбуваються на сході України. "Співрозмовники погодили подальші кроки щодо втілення мирного плану на сході України", — зазначили в прес-службі АП.

Додамо, сьогодні під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко привітав свого російського колегу Володимира Путіна з Днем Росії.