Про це у Твіттері написав адвокат Савченко Микола Полозов.

Зокрема, у своєму зверненні до російського омбудсмена Надія Савченко говорить про важке становище жінок у СІЗО-6.

“Кожна держава в навчання і здоров’я пілотів вкладає великі гроші. Україна владала засоби у моє здоров’я не для того, щоб його гробила Росія. Тому дуже вас прошу як чиновника і як захисника прав людини в Росії вибити гроші на фіксування (умов) утримання в СІЗО-6 в уряду РФ”, - наголосила в листі українка.


Водночас Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту протесту з вимогою негайного забезпечення російською стороною дотримання норм міжнародного права у справі української льотчиці Надії Савченко, її звільнення і повернення в Україну відповідно до неодноразово заявлених раніше вимог. Про це заявив речник МЗС Євген Перебийніс, передає “Радіо Свобода”.

Нагадаємо, адвокат Надії Савченко Микола Полозов повідомив, що в інституті Сербського її позбавляють сну, крім того, у закладі не забезпечують конфіденційного спілкування із захисниками. МЗС направило ноту протесту у зв'язку зі знущаннями над Савченко в Москві.

24 вересня Надію Савченко етапували з воронезького СІЗО до Москви. Там їй примусово проводять психіатричну експертизу.

Басманний суд Москви переніс розгляд справи Надії Савченко на 11 листопада, для того, аби вона могла бути присутньою на засіданні.

У справі української льотчиці призначена нова експертиза.

Як відомо, Савченко брала участь в Антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на Луганщині. У липні стало відомо, що її затримали російські силовики.

В Росії Савченко обвинувачують в причетності до вбивства російських журналістів. За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.