Вранці 2 лютого Андрій поспішав з гастролей до Києва. Мав встигнути на літак. О 8 годині поблизу села Лозуватка, що на Дніпропетровщині, співак виїхав на зустрічну.

Друзі музиканта, які одразу ж приїхали на місце події розповідають - відтинок дороги, де сталася аварії – був вкритий кригою. До того ж вранці там був густий туман. Весь удар при зіткненні прийшовся на місце водія. Він був настільки сильним, що перед машини Кузьми зім'яло, а задні колеса молоковоза - відірвало. Ще двоє пасажирів – “Тойоти” і КамАЗа - потрапили до лікарні.

Напередодні "Скрябін" виступав у Кривому розі

Напередодні фатальної ДПТ, Кузьма виступав у Кривому розі. Концерт присвячений 25-річчю гурту зібрав повний зал. Тут Кузьма востаннє заспівав на сцені разом зі своїми шанувальниками.

Кузьма був неординарним та щирим

Його неординарність та гумор колись вразили його перше кохання Людмилу. Перше юнацьке кохання, вечори під гітару на даху ось цього будинку і тепла дружба, яку Андрій та Людмила пронесли крізь роки.

У цій школі - Андрій Кузьменко сидів на першій парті. Ретельно списував математичні формули і пригинався, коли однокласниці із задніх парт нічого не бачили через його кремезні плечі та кучеряву чуприну.

Вперше майбутній "Скрябін" зібрався разом у 1989

Він був улюбленцем школи. Вчився на відмінно і мріяв стати музикантом. Але з волі батьків вступив до медуніверситету. Та лікарем Кузьма так і не став. По закінченню вишу диплом стоматолога заховав у шухляду, а сам подався у шоубізнес. У 90-х гурт Скрябін став лідером хітпарадів.

У двотисячних група змінила склад і звучання. Нова епоха настала і в житті Кузьми - "Гаряча сімка", Шанс, Народна зірка - ці передачі зробили Скрябіна - одним із найпопулярніших телеведучих країни.

Скрябін допомагав українським військовим

Останні події в Україні Андрій переживав особливо гостро. Співак усім серцем вболівав за долю країни і хлопців, які воюють на передовій. Кошти, виручені з концертів, Кузьма щоразу передавав армії. Але розповідати про це на людях не любив.

Колеги по цеху вшановують Кузьму в піснях

Пізно вночі 3 лютого Святослав Вакарчук записав кавер на пісню друга.

Присвятила пісню Андрієві і співачка Руслана разом з чоловіком Олександром Ксенофонтовим.

Прощалися з Кузьмою у Львові

З Кузьмою прощались у Львові. До Преображенської церкви, куди привезли тіло музиканта прийшли тисячі шанувальників. Нескінченний потік людей паралізував усі довколишні вулиці.

Усю ніч люди продовжували йти до храму. Аби попрощатися з музикантом шанувальники стояли у чергах по кілька годин.

На похорон приїхали колеги Кузьми - музиканти гурту "Скрябін", Руслана, Наталка Могилевська, Володимир Бебешко, Василь Вірастюк. Вранці в останню путь тисячі фанів проводжали Кузьму безмовними оплесками.

Поховали співака на Брюховицькому цвинтарі біля Львова, у родинному склепі Кузьменків. На прохання рідних, церемонія була закритою для преси та громадськості.