"Ми будемо боротися за звільнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка і за свободу для кожного українця", - наголосив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на мітингу "Кияни проти політичних репресій!", повідомляє прес-служба партії.

"Почалось політичне пробудження, політична весна. Ми хочемо, щоб Україна була членом ЄС, щоб ми і наші діти безвізово їздили до країн Європи, хочемо отримати вищу заробітну плату і кращу роботу, якісну освіту і доступну медицину. Та чи можемо ми стати членами Європейського союзу з Януковичем? Ні. Наше гасло – "Україна з Європою. Україна без Януковича", - додав нардеп.

"Ми хочемо, щоб в країні була подолана корупція, але корупція і Янукович – це сьогодні тотожні поняття, тому що він її очолив", - вважає Арсеній Яценюк. За його словами, "ми - це мільйони українців", які мають показати, хто керує в країні.

До слова, засуджена лідер опозиції Юлія Тимошенко позитивно оцінила відновлення діалогу Євросоюзу з керівництвом України. Втім, екс-прем'єр не вірить в можливе перетворення Віктора Януковича в демократа.