Про це у блозі на “Українській правді” написав нардеп від БПП Сергій Лещенко.

"Хоча Янукович втік рік тому, весь цей час Україна продовжувала платити підприємству "Донбасенерго", аж поки новий керівник Нацкомісії регулювання електроенергетики Дмитро Вовк 2 лютого 2015 року не підписав постанову N158, якою заборонив здійснювати платежі за електроенергію, вироблену на потужностях окупованих територій Донбасу... Наступного дня Янукович-молодший пішов до Окружного адміністративного суду Києва зі скаргою на дії Вовка" , — зазначив Лещенко.

Читайте також: Януковичі розбудовуються у Петербурзі, — журналісти

Справу розглядав суддя Віктор Шулежко, який на перший термін був призначений Януковичем, "а за нової влади він встиг відзначитися тим, що блокував повернення під державний контроль титанових активів, які управлялися Фірташем з Льовочкіним".

"І в п'ятницю, 13 лютого в якості забезпечення позову суддя Шулежко виніс ухвалу, якою... зупинив поширення на "Донбасенерго" заборони щодо платежів в зону АТО. Далі – найцікавіше. В той же день, 13 лютого (!) Державне підприємство "Енергоринок", переказало 199,9 мільйонів гривень на рахунок підконтрольного Януковичу "Донбасенерго". Станом на суботу 200 мільйонів гривень для Януковича лежать на рахунку "Донбасенерго" в українському "Ощадбанку", від якого тепер і залежить подальша доля цих грошей", — зазначив Лещенко.