Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв’ю російські газеті "КоммерсантЪ".

Український міністр визнав, що було кілька випадків, коли у моніторингової місії ОБСЄ виникали питання до процесу відведення українською владою важкого озброєння, які, переважно, були пов’язані з тим, що спостерігачі не працюють пізно ввечері і вночі.

Але ці випадки були поодинокими. Ми їх повністю з ОБСЄ залагодили. І ОБСЄ до нас з цього приводу не має жодних претензій,
– сказав Клімкін.

Коментуючи заяви бойовиків про те, що вони також завершили відведення важкого озброєння, Клімкін заявив, що в Києва "є маса найрізноманітніших відомостей, що вони ховають техніку в ангарах і на закинутих заводах".

Відповідаючи на запитання про те, чому представники місії ОБСЄ не повідомляють про це у своїх звітах, глава МЗС України заявив, що "спостерігачів не пускають до багатьох районів Донецька і Луганська" або вони не можуть туди потрапити з міркувань безпеки.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі повідомляє, що Україна передала спостерігачам організації список відведеного з 26 лютого по 7 березня важкого озброєння.