27-річний Сергій Якимов за фахом інженер, з дитинства захоплюється космічними розробками й тому все своє життя вирішив присвятити саме цій галузі. Коли почув про проект Нідерландської компанії "Життя на Марсі", відразу подав заявку на участь. Сергій став одним із 200-х тисяч добровольців зі 140 країн, готових полетіти на іншу планету. Молодого дослідника зовсім не лякає, що на Марсі немає космодрому і що це квиток лише в один кінець.

Уже зараз тривають роботи з облаштування червоної планети спеціальними приладами — житловими модулями, необхідними пристроями для виробництва води та повітря. Також із планети Земля на Марс відправлять оранжерею для вирощування овочів. Підготовка команди триватиме 8 років, а переліт на червону планету займе 7-8 місяців. Потім – адаптація та облаштування.

Група людей прибуде на Марс у посадковому модулі, а житимуть на тренувальній базі. Сергій продовжує готуватися до польоту та удосконалювати системи зв'язку, аби під час передачі даних на Землю не було збоїв.

Сергій має ще одну мрію – взяти на Марс свою кішку Мурку. Каже, що на Червоній планеті також повинні бути улюблені тваринки.