"Мій прогноз такий: я думаю, що, однозначно, нам не вдасться отримати транш, який уряд запросив у рамках 15 мільярдів доларів. Власне, він, можливо, і не потрібен", - висловив свою думку Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу, повідомляє Gazeta.ua.

Оптимальнішим для України варіантом було б, на думку експерта, рефінансування попереднього кредиту.

"Програма-мінімум, вона ж програма-оптимум, полягає в тому, щоби ми отримали реструктуризацію тих коштів, які ми мусимо віддати. Якщо я не помиляюсь, це близько 5,5 мільярда доларів", - повідомив Жаліло.

"У форматі реструктуризації МВФ міг би піти на дуже м'які умови надання Україні такої можливості та не наполягати на збалансуванні бюджету "Нафтогазу" за рахунок підвищення комунальних тарифів, оздоровленні Пенсійного фонду, лібералізації курсоутворення з відповідним підвищенням ризиків девальвації", - пояснив він.

Нагадаємо, за словами першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, якщо вдасться домовитися з кредиторами, то рішення про надання Україні нової позики Рада директорів Міжнародного валютного фонду може ухвалити на початку березня.