Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, Залізничники придбали в заводу два швидкісних двосистемних електропоїзди.

“Сьогодні у перший рейс вирушив перший український швидкісний електропоїзд виробництва Крюківського заводу. Поїзди було зроблено ще 2 роки тому. Урядом на чолі з Прем’єр-Міністром України Арсенієм Яценюком прийнято програму з модернізації та оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Окремим пунктом в ній передбачено купівлю цих двох електропоїздів”, - сказав Міністр інфраструктури Максим Бурбак.

У перший рейс електропоїзд під №743 вирушив 24 червня за маршрутом Дарниця – Київ-Пасажирський – Львів, а з 1-го липня 2014 року обидва поїзди курсуватимуть у сполученні Київ – Одеса – Київ. У цілому поїзд ЕКр-1 є взаємозамінним, тобто експлуатуватиметься на всіх маршрутах обслуговування поїздів Інтерсіті+. Вартість проїзду та сервіс у поїздах виробництва Крюківського заводу теж відповідає класу Інтерсіті+.

Кожен електропоїзд складається із 9-ти вагонів. Одночасно поїзд може перевезти 609 пасажирів: у першому класі – 128, у другому – 479, ще два місця передбачені для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Для комфорту пасажирів у поїзді є буфет, система клімат-контролю та інші зручності, зокрема для роботи, розміщення ручної поклажі тощо.

Максимальна експлуатаційна швидкість поїзда - до 160 км/год.

Загальна вартість двох поїздів, придбаних залізничниками в українського виробника, склала 400 млн грн.

Фото: Оксана Худояр