Про це пна своїй сторінці у Facebook написав координатор оргкомітету "Євромайдан Рим" Олесь Городецький.

Сьогодні, 1 лютого українська громада міста Брешія (Італія) відправила в Україну мікроавтобус для бійців ДУК "Правий Сектор" (м. Тернопіль). Окрім самого автомобіля була передана велика кількість медикаментів, одягу та продуктів харчування. Це вже четвертий транспортний засіб, який українці Брешії дарують українським військовим. Перед цим в Україну було відправлено три карети швидкої допомоги,
— повідомив він.

Городеський зауважив, що українська громада Брешії є надзвичайно активною у допомозі різним військовим підрозділам, які воюють в зоні АТО. Українські асоціації "Архангел Михаїл", "Надія", "Джірасолє", "Віра, Надія, Любов" та громада парохії Різдва Христового УГКЦ протягом багатьох місяців постійно надсилають посильну благодійну допомогу в Україну. Роблять це приватно і поодинокі українці.

Пані Леся працює в Італії вже 11 років. Щонеділі вона приходить на стоянку українських бусів де допомагає збирати допомогу.

"Ми далеко від дому, але всі наші думки в Україні. В теперішній ситуації, коли Україна у вогні, маємо обов’язок допомогти нашим військовим, захисникам нашої землі", — каже жінка, пакуючи чергову пачку допомоги.

Багато рідних чи знайомих українських брешан зараз перебувають в різних підрозділах захисників Вітчизни. Чоловік однієї з них, 68-річний тернополянин, Микола Нестеров, записався у військоматі добровольцем і вже пройшов медичну комісію.