Такі дані оприлюднив Міжнародний валютний фонд у вівторок у Всесвітньому економічному прогнозі.

"Економіка України, як очікується, досягне нижньої точки в 2015 році, так як з початком реконструкційних робіт стабілізується економічна діяльність", — вказується в документі.

Такий прогноз відповідає даним, які закладені в програму розширеного фінансування EFF. МВФ відзначає, що падіння відображає економічні наслідки конфлікту на сході України, однак поглиблення рецесії пов'язано і з тиском на гривню, яке посилилося з жовтня минулого року.

Читайте також: Україна на межі дефолту, — експерт

Згідно з прогнозом, середньорічна інфляція в Україні в поточному році прискориться до 33,5% з 12,1% роком раніше, а в наступному році вона різко сповільниться до 10,6%.

МВФ також очікує скорочення дефіциту поточного рахунку з 4% ВВП в минулому році до 1,4% ВВП цього року і 1,3% ВВП в наступному.

За оцінками Фонду, безробіття в поточному році досягне піку в 11,5% з 10,5% в минулому році, а в наступному році зменшиться до 11%.

Фонд підкреслює важливість для України нарощування резервів і посилення податково-бюджетної позиції.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard&Poors прогнозує пришвидшення падіння валового внутрішнього продукту України у 2015 році до 7,5% з 6,8% з подальшим його відновленням на 2% у 2016 році і на 3,5%-4% в наступні два роки.