"В ніч на 12 липня з району населеного пункту Куйбишево (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка". Крім того, протягом вчорашнього дня були зафіксовані декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії", — йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що РФ демонстративно не помічає, що від рук терористів гинуть люди.

"Російська сторона цинічно не помічає, що від рук підтримуваних нею терористів гинуть українські військовослужбовці та мирне населення України. Натомість, в одному з листів на адресу Державної прикордонної служби України російські прикордонники привернули увагу до загибелі домашніх тварин внаслідок нібито вибуху артилерійського снаряду на території РФ на глибині 500 м від українсько-російського кордону", — додають у МЗС.

Українська сторона "категорично вимагає від російських властей припинити подібні провокації на кордоні та всебічну підтримку терористичних збройних формувань у східних областях України".

Додамо, Президент України Петро Порошенко наполягає на долученні Італії та Великобританії до переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі і Луганщині.