Напади на європейського посла з боку Міністерства закордонних справ України речниця Високого Представника ЄС у справах зовнішніх відносин та безпекової політики Майя Кочіянчич вважає невиправданими та необґрунтованими.

“З превеликим розчаруванням ми взяли до уваги коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України стосовно глави Представництва Європейського Союзу в Україні, Жозе Мануела Пінту Тейшейри. Ці зауваження є необґрунтованими і невиправданими атаками на особисту чесність і професіоналізм посла Тейшейри. Ми їх категорично відкидаємо”, - каже речниця Високого Представника ЄС із зовнішніх відносин та політики безпеки Майя Кочьянчич.

У вівторок Жозе Мануель Пінту Тейшейра звинуватив Україну у "використанні вибіркового правосуддя в політичних цілях". Дипломат також заявив, що президент Віктор Янукович не виконав обіцянки, які він давав після вступу на посаду, щодо поліпшення бізнес-клімату та боротьби з корупцією.

“Президент Янукович заявляв, відтоді як був обраний, що концентрація влади була необхідна для боротьби з корупцією і проведення реформ, потрібних для створення привабливого бізнес-клімату в Україні, але, на жаль, не досяг таких результатів”, - каже голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Ці слова обурили українське МЗС. У відомстві вважають, що дипломат не може собі дозволити таких висловлювань. За даними ‘Комерсанту-Україна”, посла, щойно він повернеться в Київ, викличуть у міністерство для бесіди.