Українські та міжнародні ритейлери і ресторатори покидають Крим, пише видання "Капітал". Так, п'ять своїх магазинів на півострові вже закрила компанія MTI, до складу якої входять мережі Intertop, Intertop Kids та Plato. Відмовилась від відкриття своїх торгових точок й іспанська компанія Inditex, що включає бренди Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti та Oysho. Ритейлер планував запустити свої магазини 21 березня в сімферопольському торгово-розважальному центрі "Південна Галерея".

Про закриття своїх закладів у Криму всерйоз замислилась і мережа ресторанів "Сушія". Таку ж можливість розглядає й французький ритейлер "Ашан".

Польська компанія LPP, що представляє мережі одягу Reserved, Cropp Town, Mohito і House, поки не планує закривати магазини на півострові. Однак готова до такого кроку, якщо зіткнеться з санкціями з боку місцевої влади.

Нагадаємо, минулого тижня роботу в Криму припинила мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's. Про вихід з півострова повідомили й ряд українських банків.