Про це йдеться у повідомленні прес–служби Міністерства оборони

У відомстві розповіли, що танк використовувався, в першу чергу, як засіб психологічного впливу на громадськість. Терористи їздили ним містами Донбасу та хизувались своєю надуманою військовою силою. На броні бандити намалювали червону зірку, а додаткові баки прикрашали написи "На Львов" та "На Киев". Крім цього, терористи використовували його як пересувну броньовану вогневу точку.

Спеціалістами Збройних Сил України досліджується факт стрільби з гармати танку. Та беззаперечним є той факт, що з великокаліберного кулемету на саморобній турелі, яку терористи встановили на башті танку, вівся вогонь як по мирному населенню, так і по військовослужбовцях ЗСУ та інших військових формувань, що виконують завдання в рамках АТО.

Після встановлення акумуляторів бойова машина завелась і сама заїхала на трал для транспортування на ремонтну базу Збройних Сил України. Після проведення всіх необхідних робіт з демілітаризації цього броньованого пам’ятника його урочисто повернуть назад на постамент.

До слова, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє про нічні обстріли позицій сил АТО з комплексів "Град", в тому числі з території РФ. Втрат серед українських силовиків немає.