Про це він заявив під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві, передає прес-служба Глави держави.

Я відвідую вашу країну, бо розумію, що саме тут і зараз відбувається глобальна боротьба за демократію проти тиранії. І українці ведуть цю боротьбу не лише за себе, а й за всю Європу, — сказав Варгас Льйоса.

Маріо Варгас Льоса наголосив на тому, що побачив в Україні великий проєвропейський ентузіазм серед інтелектуалів і молоді. "Ваша країна, пане Президенте, сьогодні бореться за спільні європейські цінності, і я Вас запевняю, це розуміють інтелектуали світу, це розуміють звичайні люди не тільки в усій Європі, а і у Латинський Америці, де також підтримують боротьбу України за свободу і демократію", — відзначив Нобелівський лауреат.

В свою чергу Президент Порошенко заявив, що сьогодні "усі духовні та інтелектуальні лідери світу" мають знати, що відбувається в Україні. "Ваша моральна підтримка є надзвичайно потрібною і дуже важливо, щоб світові лідери громадської думки були сьогодні тут, в Україні, де йде боротьба за свободу і людську гідність, за незалежність своєї країни", — наголосив Петро Порошенко.

До слова, це перший візит всесвітньовідомого письменника і громадського діяча Маріо Варгаса Льоси до України.