Народний бронещит. Так можна назвати пристрій, який волонтери розробляють для штурмових бригад вояків. Головне завдання цього щита – прикривати бійців від куль під час атак та зачисток будівель. Подібні пристрої є хіба у спец-призначенців.

Сам щит складається з цілого шматка броньованої пластини. Його вага близько 30 кілограм. Така вага зменшує швидкість та маневреність вояка у бою. Тому до щита розробили ще й спеціальну систему кріплення, яка розподіляє навантаження.

На самій броні щита розробники планують встановити осліплюючі ліхтарі, інфрачервону камеру та екран для роботи бійців у темряві.

Дивіться також фото: Волонтери розробили бронещити для бійців АТО

Наразі броня недосконала, – зізнаються розробники. Треба трохи допрацювати і тоді можна запускати у масове виробництво. Розробка одного коштує близько 25 тисяч гривень. Щоб покрити весь обсяг замовлень потрібно 650 тисяч гривень. Сума немаленька, тож волонтери сподіваються на допомогу.

СБУ, збройні сили та підрозділи МВС уже замовляють такі щити. А розробники готуються сконструювати броню ще двох видів: важкий, але дешевий щит з цілісного металу та дорожчий і легший металево-керамічний.