Як повідомляє адвокат підсудного Ілля Новіков на своїйс сторінці у Facebook, суд призначив Чірнію покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Раніше Чірній визнав свою провину в інкримінованих злочинах і уклав досудову угоду про співпрацю. Як розповів адвокат, українець, швидше за все, визнав свою провину під тиском слідства.

"Я відразу заявив, що переконаний, що він обмовив себе та інших під тиском слідства. Сам Олексій не хоче ламати угоду зі слідством, побоюється наслідків. Він розуміє, що отримає, ймовірно, від 7 до 10 років, як раніше Афанасьєв (інший українець, якого засудили в рамках цієї ж справи, — "24") ", — зазначив Новіков.

"Чірній не герой, він відчуває себе беззахисним і не вірить, що Україна може чимось йому допомогти", — додав адвокат.

Нагадаємо, 30 травня минулого року в ФСБ Росії повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектора" — Олега Сенцова (український режисер - "24"), Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченко, які підозрювалися у підготовці диверсійно-терористичних актів в ряді міст півострова.

Український режисер Олег Сенцов заявив, що слідчі ФСБ РФ погрожують йому позбавленням волі на 20 років.