Уже понад 13 тисяч одиниць військової техніки відновлено і поставлено на озброєння. Уряд готовий додатково надати мільярд гривень у вигляді урядових гарантій на придбання і відновлення військової техніки і озброєнь,
- заявив Яценюк.

Він також доручив провести повну ретельну експертизу всього, що закуповує на зиму Міноборони - і спальних мішків, і одягу, і взуття. “Чи воно реально забезпечує тепло. Звірити закупівельні ціни для Нацгвардії, Прикордонної служби, Міноборони і інших військових формувань. Перевірити харчування - чи забезпечена у ньому необхідна кількість калорій”, - пояснив глава уряду.

“Вирішуємо проблему з аптечками. Бракує броньованого медичного транспорту. Закупили зараз декілька одиниць, і до кінця поточного року на базі БТР-70 і на базі вантажівок забезпечимо медичну техніку, яка дозволить із зони бойових дій перевозити військовослужбовців”, - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні провів робочу нараду в Міністерстві оборони України з питань підготовки Збройних сил України до виконання завдань у осінньо-зимовий період. Раніше він обіцяв, що Національна гвардія України до 10 жовтня буде повністю забезпечена зимовим обмундируванням.