Пропоновані зміни повинні полегшити податкове навантаження на підприємців. Зрештою, за словами самого Бродського, останнім часом для бізнесменів вже і так було зроблено чимало, повідомляє кореспондент Телеканалу новин "24".

"За останні два роки ми зробили дуже багато. Кількість податків була скорочена із 42 до 24. Ми із віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпком працюємо над ініціативою щодо скорочення кількості податків до 14-ти. Це буде істотне полегшення для бізнесу", - заявив М. Бродський.

Також в уряді планують заборонити державним адміністраторам приймати рішення про закриття бізнесу. Після ухвалення пропонованого закону ветеринарна, пожежна та санітарна служби зможуть лише подавати до суду з вимогою закрити конкретне підприємство. І вже рішення самого суду буде підставою для закриття. За словами Михайла Бродського, Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва планує розробити такий законопроект, внести на розгляд та ухвалити його до 1 липня 2012 року.

В свою чергу прем’єр Микола Азаров до слів колег додав, що у разі виявлення необґрунтованого тиску на підприємців з боку державних адміністраторів та випадків вимагання хабарів, таких працівників буде звільнено із відповідних служб.