Так, згідно з планами уряду наступного року економіка зростатиме швидше аніж цьогоріч. Ріст ВВП становитиме 5 з половиною %. Споживчі ціни зростуть майже на 8. Бюджет зведуть з дефіцитом у 2 з половиною %. У реалістичність цифр на папері вірять навіть на фоні кризових явищ у світі.

"Зовнішні ринки нестабільні і невизначені. Вони завмирають в очікувані нової хвилі кризи анонсованої провідними експертами - тому ми повинні захистити нашу економіку від ризиків пов’язаних з нестабільністю світової економіки - розраховувати можна лише на власні сили і на власний запас міцності", - каже прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"В світі криза, кому криза, а кому прибуток. Криза це шанс нашій країні вийти з неї кращими", - вважає міністр фінансів України Федір Ярошенко.

Аби українці попри кризу почували себе краще у 2012 році Уряд суттєво збільшує видатки бюджету.

На допомогу українським сім’ям віддадуть 30 мільярдів гривень. Зокрема пощастить молодим матерям - допомогу при народженні дитини збільшать у півтора рази.

Попри оптимістичні обіцянки чиновників - у експертній спільноті скептично оцінили підхід Уряду до формування головного кошторису країни.

"Зараз така ситуація певного дежавю, 2008 рік, 2011 рік, літо, ми маємо зростання, але ми в очікування кризи як зовнішньої, так і внутрішньої і ми маємо запевнення як тоді, так і зараз з боку урядовців , що все добре криза нам мине", - каже в.о. міністра фінансів у 2009-2010 рр Ігор Уманський.

"Бюджет дуже консервативний і ми матимемо ситуацію, коли наступного року постійно будуть вноситися зміни щодо збільшення і доходів і видатків держбюджету", - каже експерт Ігор Лавриненко.

Експертний скепсис провладна більшість у Верховній Раді схоже не поділяє. Спікер Володимир Литвин заявив, що є всі підстави стверджувати, що бюджет 2012 буде набагато кращим, аніж цьогоріч. Автори кошторису вже очікують його ухвалення.

"Завтра проект Бюджету і Програми будуть ці документи у ВРУ і вже в наступний четвер будуть розглядатися в І читанні", - каже перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Зазначимо, що за останні роки Кабмін чи не вперше встиг розробити бюджет у встановлені законодавством строки. Кошторис 2010 року ухвалювали навесні того ж року, а цьогорічний бюджет - напередодні 2011.