Про це в інтерв’ю Телеканалу новин “24” розповів литовський політолог, голова відділення Політичного аналізу "Центру досліджень Східної Європи" Лаурінас Кащунас.

З березня почнеться важкий час для нових пошуків у Євросоюзі єдиного голосу. Такі країни як Угорщина, Словаччина, Італія, Греція, Кіпр будуть завжди говорити про скасування санкцій, але все залежить від Меркель. Саме вона гарантувала єдиний голос під час прийняття санкцій,
— сказав він.

На думку політолога, Литва й Україна занадто критикували Меркель минулого року, адже вона грала дуже позитивну роль.

“Їй вдалося знайти компроміс III рівня санкцій. Якщо вона скаже, що ми йдемо далі, можливо, санкції будуть збільшуватися, але, я думаю, до того часу і у неї вже буде план відходу”, — зазначив Кащунас.

Читайте також: Меркель придумала що запропонувати Путіну взамін на мир в Україні

Він наголосив, що у Європейському Союзі пропонують розділити санкції “на санкції щодо Криму і санкції щодо Донбасу”.

“Я думаю, в березні санкції щодо Криму будуть продовжені, але є ризик, що дія санкцій II і III ступеня, які були прийняті в червні-липні 2014 року, не буде продовжена. Таким чином Європа збереже обличчя, залишивши санкції щодо Криму, який і далі окупований, але знявши санкції стосовно Донбасу, де ймовірно буде "квазістабільність", — вважає експерт.

Читайте повне інтерв’ю із Лаурінасом Кащунасом: Росія хоче організувати новий Майдан в Україні, — європейський політолог